" />

Financiering voor je horeca bedrijf

Een goede belegging van buitenaf helpt je bij het opstarten of uitbreiden van het bedrijf

Lees verder

Vormen van financiering:

Crowdfunding

Crowdfunding is een moderne en dynamische manier om je horecaonderneming te financieren. Je bedrijf wordt hierbij(vaak via een online kanaal) gefinancierd door de massa. Door middel van legio aan kleine investeringen is het mogelijk je kapitaalbehoefte binnen een bepaalde periode bij elkaar te verzamelen.

Rekening-courantkrediet

Een rekening-courantkrediet is een vorm van financiering waarbij je simpelweg in het rood gaat bij je betaalrekening. Dit is een snelle, eenvoudige en kortlopende oplossing voor je financieringsbehoefte.

Business Angels

Een business angel is een kapitaalkrachtig persoon die vanuit een zakelijk oogpunt durfkapitaal investeert in een (horeca)onderneming. Deze personen worden ook wel informele investeerders(informal investors) genoemd. Daarnaast vindt een business angel het vaak leuk om als adviseur/coach mee te helpen in de geïnvesteerde onderneming.

Familie & Vrienden

Wanneer je kapitaal nodig hebt voor je onderneming is de eerste stap die je zet naar familie en vrienden(Family, Friends and Fools). Deze personen verstrekken vaak de eerste investering in je bedrijf in ruil voor aandelen of in de vorm van een achtergestelde lening. Dit is een lening die als laatste betaald moet worden wanneer een onderneming failliet gaat.

Factoring

Factoring is een andere benaming voor debiteurenfinanciering. Een ondernemer verkoopt zijn facturatie en debiteurenrisico, met een kleine vergoeding aan een factoringmaatschappij.

Ketenfinanciering

Een ketenfinanciering(Supply Chain Management) is de verzamelnaam van verschillende financieringsvormen tussen ondernemingen in de keten onderling, met als doel de financieringsruimte onderling te vergroten. Hierbij is een betalingsgarantie tussen leverancier en afnemer een must.

Leasing

Wanneer je gaat leasen betaal je in termijnen voor het in gebruik hebben van bedrijfsmiddelen. Zodra je een leasecontract afsluit bij een leasemaatschappij kan je besluiten of je direct eigenaar wordt of achteraf het object koopt van de leaseverstrekker. Deze keuze is bepalend voor je liquiditeit.

Venture Capital fonds

Wanneer je een kapitaalbehoefte hebt dat groter is dan 1 miljoen euro, ga je naar een venture capital fonds. Dit is een investeringsfonds dat zich rciht op innovatieve en/of snelgroeiende bedrijven die een groot risico met zich meebrengen. Het fonds wilt als tegenprestatie altijd een percentage aan aandelen van het horecabedrijf.

Kredietunie

Een kredietunie is een opkomende vorm van financieren. Het is een coöperatieve vereniging van, voor en door ondernemers die investeren in nieuwe branche gerelateerde ondernemingen. Wanneer je een financieringsbehoefte hebt en deze via een kredietunie wilt ontvangen moet je lid zijn van deze branchevereniging.

NPEX

De NPEX is dé enige unieke MKB-Beurs van Nederland. Hier kan je door middel van uitgifte van obligaties en aandelen een groeifinanciering voor je onderneming ophalen. De NPEX is bedoeld voor investeringen van gemiddeld 10 miljoen euro en is voor maar voor weinig ondernemingen weggelegd.

Participatiemaatschappijen

De beruchte participatiemaatschappijen(Private Equities) zijn organisaties die investeren met geld van derden. Dit kunnen bijvoorbeeld beleggers, pensioenfondsen of verzekeraars zijn. Deze financieringsvorm is alleen weggelegd voor de meest kansrijke ondernemingen, die een kapitaalbehoefte hebben dat groter is dan 10 miljoen euro.

Regionale Ontwikkelmaatschappijen(ROM)

In een 9 provincies van Nederland zijn er Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen actief. Het doel van een provinciale ROM is het versterken van de regionale economie doormiddel van een durfkapitaal. Dit durfkapitaal wordt door de overheid verstrekt aan onder andere horecaondernemers om zo in 2020 de top 20 van de meest innovatieve regio’s van Europa te halen.

Subsidies

Een subsidie is een tijdelijke bijdrage van de overheid die benodigd is bij het starten van een activiteit die bevorderd wordt door de staat. Starthoreca is op de hoogte van subsidies voor de horeca en kan je helpen bij het aanvragen hiervan.

Droom jij van het starten van een eigen horecabedrijf?

Ga vandaag nog aan de slag! Neem contact met ons op zodat we samen kunnen streven naar een passende oplossing voor uw horeca bedrijf.


Maak een afspraak