" />

Grootkeukentechniek is een vak apart

Starthoreca adviseert en begeleid u vanaf de inrichting tot aankoop van de juiste professionele grootkeuken

Lees verder

Wat is grootkeukentechniek?

Grootkeukentechniek is de benaming voor professionele horeca keukens. Deze keukens zijn altijd op maat gemaakt waardoor het aansluit op de wensen van het desbetreffende concept. Een pannekoekenrestaurant heeft compleet andere equipment en inrichting nodig dan bijvoorbeeld een visrestaurant. Daarnaast is het erg belangrijk dat iedereen even efficiënt en productief kan (samen)werken in dezelfde grootkeuken.

Welke grootkeukenleverancier ga je mee in zee?

Wanneer je bij de stap bent aangekomen om een grootkeuken aan te leggen, ga je opzoek naar een leverancier. Er zijn in de grootkeuken-branche veel verschillende vertegenwoordigers van verschillende keukenmerken. Om precies te zijn; 300+. Het is daarom dus nog niet zo makkelijk om hierin een juiste partner te kiezen. Je wilt namelijk goed begrepen worden, een snelle realisatie tot stand laten komen, een keuken voor de toekomst hebben en uiteraard niet te veel betalen. Starthoreca helpt je graag bij uitgebreide traject.

Wat kan een partner in de Grootkeukentechniek voor je onderneming betekenen? En welke stappen volgen zij?

Stap 1: Behoefte bepaling

Allereerst is het van belang om te weten wat je met de keuken wilt gaan doen. Is het een grootkeuken voor één of misschien wel 10 koks? Ga je grillen of braden? Hoe groot is de beschikbare ruimte? Dit en andere vragen komen aan bod, om zo een juist beeld te krijgen van de situatie.

Stap 2: Een merk kiezen

Het merk is alles bepalend voor de kwaliteit van de keuken. Wil je een grootkeuken uit het A-Segment die je nog decennia kan gebruiken of is een B-kwaliteit keuken al voldoende voor de specifieke doelstellingen van de onderneming? En past alles binnen de beoogde begroting?

Stap 3: Ontwerp

Wanneer de eerste 2 stappen volledig in kaart zijn gebracht is het nu tijd voor een ontwerp. Een grootkeukentechniek leverancier zorgt hier vaak voor een eerste technische tekening. Wanneer er eventuele aanpassingen zijn doorgevoerd volgt er meestal een 3D/CAD tekening die men tegenwoordig in VR kan bezoeken.

Stap 4: Bestellen

Wanneer iedereen tevreden is met het ontwerp kan deze worden bevestigd en wordt de op maat ontworpen keuken besteld. De levertermijnen kunnen variëren tussen de 4 en 18 weken. Hierdoor is er voldoende tijd om de volgende stap aan te pakken.

Stap 5: Verbouwing en Installatie

Zodra de keuken is besteld, wordt het tijd om de ruimte gereed te maken voor het nieuwe kookvertrek. Denk hierbij aan het eventueel verwijderen van de oude keuken, elektriciteit netwerk aanleggen, loodgieter werkzaamheden en bijvoorbeeld het verstevigen van het plafond of het aanleggen van ventilatiesystemen.

Stap 6: Levering

De tijd is daar. De nieuwe grootkeuken wordt geleverd! Dit is het moment suprême waar iedereen op heeft gewacht. De keuken wordt nu(vaak) door de keukenleverancier, zoals afgesproken geplaatst en is vervolgens klaar voor zijn vuurdoop.

Stap 7: Onderhoud

Wanneer er door gebruik iets mis is met uw grootkeukenapparatuur, wilt u uiteraard zo snel mogelijk een oplossing. Grootkeukenleveranciers bieden daardoor onderhoudscontracten aan waardoor u zeker bent van continuïteit in de zaak. Het is belangrijk dat de monteurs voor dit specifieke onderhoud VCA en STEK gecertificeerd zijn.

Hulp nodig bij je grootkeukentechniek?

Ben je opzoek naar hulp bij de aankoop van een horeca grootkeuken? Wij van Starthoreca willen je hier graag bij helpen. Vanwege onze jarenlange ervaring en uitgebreide netwerk in de grootkeukentechniek,hebben wij al vele ondernemers, tot volle tevredenheid geholpen bij de aanschaf van hun nieuwe keuken. Laat je vraag dus niet langer sudderen, maar neem vrijblijvend contact met ons op!

Droom jij van het starten van een eigen horecabedrijf?

Ga vandaag nog aan de slag! Neem contact met ons op zodat we samen kunnen streven naar een passende oplossing voor uw horeca bedrijf.


Maak een afspraak