" />

Middelbare hotelscholen overzicht met alle horeca gerichte mbo opleidingen van Nederland

Middelbare hotelscholen overzicht met alle horeca gerichte mbo opleidingen van Nederland

Lees verder

MBO Hotelschool EuroCollege - Rotterdam & Amsterdam

Kiezen tussen de middelbare of de hogere hotelschool? Versneld en intensief begeleid? Op de middelbare hotelschool/MBO Evenementen & Hotelmanagement, een niveau 4+ opleiding. EuroCollege is de oudste hotelschool van Rotterdam en presteert als een van de besten van Nederland. Wij leren je ver buiten je eigen grenzen kijken. Met de EuroCollege MBO-opleiding Evenementen & Hotelmanagement bieden we je een mooie opstap in deze dynamische wereld van hotel- en eventmanagement.

Locatie 1 : Westblaak 139 / 5 Hoog - Rotterdam
Email: info@eurocollege.nl
Telefoon: 010 - 4780129


Locatie 2: IJsbaanpad 9-11 (1e verdieping) - Amsterdam 
E-mail: info@eurocollege.nl
Telefoon: 020 - 6727575

Website: MBO Hotelschool EuroCollege

MBO Hotelschool EuroCollege - Rotterdam & Amsterdam

MBO Amersfoort Middelbare Hotelschool

Alles leren over de gastvrijheidsbranche in een eigen hotel van topklasse, waar vind je dat nou? Bij Hotelschool Amersfoort, de school voor Toerisme en Recreatie, MBO Amersfoort. Leerhotel Het Klooster is de onderwijslocatie voor de opleidingen Horeca, Toerisme en Recreatie. In Het Klooster word je opgeleid tot een professional en kunnen gasten gebruik maken van de faciliteiten die op deze unieke locatie worden geboden. Met Leerhotel Het Klooster wordt ingespeeld op actuele ontwikkelingen binnen het beroepsonderwijs. Je leert natuurlijk het vak het beste door het in de praktijk te brengen. In het hotel stap je letterlijk iedere dag de praktijk binnen. Onderwijs en praktijk zijn daarmee direct met elkaar verbonden. Leren bij MBO Amersfoort is leren met iets extra’s. Doordat wij samenwerken met bedrijven en brancheorganisaties krijg je volop gelegenheid om praktijkervaring op te doen.

Locatie: Daam Fockemalaan 10 - Amersfoort
E-mail: info@mboamersfoort.nl
Telefoon: 033 - 4678800

Website: MBO Amersfoort Middelbare Hotelschool

MBO Amersfoort Middelbare Hotelschool

Middelbare Hotelschool ROC Mondriaan - Den Haag

In deze sector ben je dienstverlenend, en daarom zie je er altijd keurig en representatief uit. Dat leer je vanaf dag één op school. Al snel weet je hoe je het mensen goed naar de zin kunt maken en wat wel of niet hoort. Mondriaan doet vaak mee aan internationale wedstrijden, zoals in het maken van de beste cocktail. Behalve je diploma heb je aan het eind van je studie een heel netwerk opgebouwd en veel extra vaardigheden geleerd. Het gebeurt vaak dat onze studenten niet in de horeca gaan werken maar doorstuderen en tenslotte een management functie in een andere branche krijgen. Dat komt doordat de opleiding heel volledig en breed is.

Locatie: Koningin Marialaan 9 - Den Haag
E-mail: info@rocmondriaan.nl
Telefoon: 088 - 6663301

Website: Middelbare Hotelschool ROC Mondriaan Den Haag

Middelbare Hotelschool ROC Mondriaan - Den Haag

Middelbare Hotelschool Koning Willem I College - Den Bosch

De opleiding is sterk op de praktijk gericht, vaak in samenwerking met het bedrijfsleven. Je werkt met producten uit onze eigen groentetuin. Naast de theorielessen krijg je vooral veel opdrachten zoals die in de praktijk dagelijks voorkomen. De theorielessen ondersteunen de praktijklessen, zodat je alle kennis direct kunt gebruiken in de praktijk. Na een intensieve periode van instructielessen ga je serveren en koken voor gasten in de Mensa en het à la carte restaurant Ons Restaurant. In het Theater van de Smaak, de plaats waar wijn en spijs elkaar weten te vinden, krijg je lessen gastronomie. Tijdens deze lessen leer je smaken te herkennen en natuurlijk toe te passen. In onze prachtige praktijkruimtes doorloop je alle rollen, van medewerker tot chef. Leidinggeven is daarbij een belangrijk onderdeel. Centraal staan een aantal kerntaken zoals het opstellen van een ondernemingsplan, het formuleren van beleid op het gebied van commercie, financiën, organisatie, personeel en logistiek. Om dit goed uit te kunnen voeren word je getraind in de basisvaardigheden die horen bij het werken in uitvoerende functies in de horeca.

Locatie: Vlijmenseweg 2 - 's-Hertogenbosch
E-mail: info@kw1c.nl
Telefoon: 073 - 6249624 

 Website: Middelbare Hotelschool Koning Willem I Den Bosch

Middelbare Hotelschool Koning Willem I College - Den Bosch

Middelbare Hotelschool Facility, Horeca & Travel College Midden Nederland - Nijmegen

Het Facility, Horeca & Travel College is meer dan een naam alleen. Ons motto is: toekomstgericht, persoonlijk en levensecht. We hebben eigen leerbedrijven in huis zodat je in een vertrouwde omgeving praktijkervaring opdoet. We werken ook intensief samen met bedrijven in binnen- en buitenland want we laten je graag uitvliegen! Tijdens je horecaopleiding leer je alles over gerechten en dranken, gastvrij zijn en op niveau 4 leer je ondernemen en leidinggeven.  Je bent representatief, nauwkeurig, stressbestendig en sociaal. Je kiest voor een bruisend vakgebied waarin voldoende werk is en gastvrijheid centraal staat. Een baan van negen tot vijf bestaat niet in de horeca; je moet je handen flink uit de mouwen steken.

Locatie: Newtonbaan 12 - Nieuwegein
E-mail: facilityhorecaentravel@rocmn.nl
Telefoon: 030 - 7542500

Website: Middelbare Hotelschool Midden Nederland Nieuwegein

Middelbare Hotelschool Facility, Horeca & Travel College Midden Nederland - Nijmegen

Middelbare Hotelschool ROC - Twente

Op het MBO College voor Dienstverlening & Gastvrijheid leiden ze studenten op voor beroepen binnen horeca, facilitaire dienstverlening, toerisme, uiterlijke verzorging, brood -en banketbakkerij of in de beveiliging. Naast een gastvrije en dienstverlenende instelling hebben ze daar vakmanschap voor nodig. Vakmanschap dat ze ontwikkelen in een gedegen opleiding, waarbij ook vaardigheden als omgang met klanten/ publiek en werken binnen een team aan bod komen.

Locatie: Wierdensestraat 65 - Almelo
E-mail: info@rocvantwente.nl 
Telefoon: 0546 - 809011

Website: Middelbare Hotelschool ROC Twente

Middelbare Hotelschool ROC - Twente

Middelbare Hotelschool ROC Drenthe College

Bij Drenthe College vinden we het belangrijk dat je als student de begeleiding krijgt die je nodig hebt. Wij doen ons uiterste best om jou zodanig te begeleiden en ondersteunen dat je Drenthe College met een diploma verlaat. Natuurlijk staat jouw eigen inzet daarbij altijd voorop; wij kunnen je alleen helpen het beste uit jezelf te halen. Gedurende een mbo-opleiding word je opgeleid voor een beroep of een vervolgopleiding (mbo of hbo). Je kunt vanaf je zestiende een mbo-opleiding volgen op drie niveaus (2 tot en met 4) afhankelijk van je vooropleiding. Op alle niveaus is aandacht voor de praktijk. Opdrachten, werkbezoeken en stages spelen een grote rol en bereiden je goed voor op het beroep.  In de horeca gaat het erom dat de gasten na hun verblijf met een goed en tevreden gevoel vertrekken.

Locatie 1: Anne de Vriesstraat 70 - Meppel
Locatie 2: Assen Flintstraat 29 - Meppel
Locatie 3: Emmen Ambachtsweg 2 - Meppel

E-mail: info@drenthecollege.nl
Telefoon: 0800 - 8812345

Website: Middelbare Hotelschool Drenthe College

Middelbare Hotelschool ROC Drenthe College

Middelbare Hotelschool ROC Horizon College - Heerhugowaard

Wie in de horeca werkt is klantvriendelijk, dienstverlenend, kan onder tijdsdruk werken, kan improviseren en heeft gevoel voor organisatie. In een sterrenrestaurant komt het er mee op aan dan in een instellingskeuken, maar toch is dat de houding die je nodig hebt. Het werk is vaak 's avonds en in het weekeind. En je bent altijd in beweging, dus je moet fit zijn. Geen probleem? Dan ben je klaar voor een boeiende en levendige bedrijfstak. Het Horizon College wil kennis, kunde en leervaardigheid overdragen door het aanbieden van advies- en onderwijsactiviteiten; aan inwoners, ondernemers en werknemers bij organisaties in het gebied in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Om de door hen gewenste en kenbaar gemaakte persoonlijke en professionele ontwikkeling mogelijk te maken en op die manier een bijdrage leveren aan hun duurzame positie op de arbeidsmarkt teneinde de sociaaleconomische ontwikkeling van de regio te bevorderen.

Locatie: Umbriëllaan 2 - Heerhugowaard
E-mail: info@horizoncollege.nl
Telefoon: 072 - 5476476

Website: Middelbare Hotelschool ROC Horizon College

Middelbare Hotelschool ROC Horizon College - Heerhugowaard

Cas Spijkers Academie - Almelo, Boxmeer & Breda

Op deze Academie worden top opleidingen 'keuken' aangeboden onder direct toezicht van meesterkok Cees Helder en andere top koks. De koks die zijn aangetrokken door de Cas Spijkers Academie zijn goed in hun vak en worden in de culinaire wereld alom gewaardeerd om hun vakmanschap. Cees Helder en anderen zijn daarom goede leermeesters om studenten de kneepjes van het vak van te leren. Daarnaast is er een top opleiding in de bediening. De Cas Spijkers Academie is bedoeld voor koks en gastheren-vrouwen die tegelijk ook de hoogste opleiding (mbo niveau 4) gaan volgen. Talenten die al wer­ken bij gerenommeerde restau­rants in de regio, komen voor deze academie in aanmerking. Daarvoor moeten zij echter wel meedoen aan een 'casting'.

Locatie 1: Wierdensestraat 65 - Almelo
E-mail: info@casspijkersacademie.nl
Telefoon: 0546 - 809011


Locatie 2: De Raetsingel 1 - Boxmeer
E-mail: info@casspijkersacademie.nl
Telefoon: 06 - 17429793


Locatie 3: CingelCollege, Markendaalseweg 35 - Breda
E-mail: cingelcollege@rocwb.nl
Telefoon: 076 - 5306000

Website: Cas Spijkers Academie

Cas Spijkers Academie - Almelo, Boxmeer & Breda

Middelbare Hotelschool Tio Hotel- en Eventmanagement

Na het VMBO kun je in slechts 2 jaar je mbo-4 diploma HMA behalen. Je beschikt dan over de kwalificatie Manager/ Ondernemer Horeca op niveau 4. De snelle formule van Tio is mogelijk vanwege een intensief programma, alleen voor studenten met een goede vooropleiding. De mbo4-opleiding Hotelmanagement (HMA) bereidt je voor op een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. Als toekomstig hotelmanager zit organiseren in je bloed! Mbo Hotelmanagement biedt je alle facetten van allround management, zodat je elke onderneming tot een succes kunt maken. De MBO4-opleiding Hotelmanagement bestaat voor meer dan 60% uit praktijk. Zo leer je vaktechnieken in het restaurantlokaal, leer je koken in de kookstudio, bezoek je een event en krijg je les van specialisten uit de branche. Daarnaast zijn managementvaardigheden en horeca vakkennis belangrijke onderdelen. In het laatste jaar run je samen met medestudenten een week lang een hotel. Uiteraard organiseer je ook evenementen voor de gasten. Tot slot breng je het geleerde in praktijk tijdens twee (internationale) stages.

Locatie 1: Tempelhofstraat 5 - Amsterdam
E-mail: amsterdam@tio.nl
Telefoon: 030 - 799 90 00


Locatie 2: Begijnenhof 8-12 - Eindhoven
E-mail: eindhoven@tio.nl
Telefoon: 030 - 799 90 00


Locatie 3: Julianalaan 9 - Hengelo
E-mail: hengelo@tio.nl
Telefoon:  030 - 799 90 00


Locatie 4: Weena 457 - Rotterdam
E-mail: rotterdam@tio.nl
Telefoon:  030 - 799 90 00


Locatie 5: St. Jakobsstraat 400 - Utrecht
E-mail: utrecht@tio.nl
Telefoon:
 030 - 799 90 00

Website: Middelbare Hotelschool Tio Hotel- en Eventmanagement

Middelbare Hotelschool Tio Hotel- en Eventmanagement

Middelbare Hotelschool Landstede - Zwolle

Ben jij iemand die wil dat mensen plezier hebben en zorgeloos genieten? Die mensen actief wil maken, een lekkere maaltijd wil serveren, hen wil informeren of begeleiden? In het Landschap Vrij & Gastvrij vind jij jouw opleiding door te kiezen voor horeca. Al tijdens je studie ontdek je wat je toekomstige werk inhoudt. Dat doe je op verschillende manieren. Zo hebben we partnerschappen met bedrijven, organisaties en instellingen en andere gezamenlijke activiteiten en evenementen om te leren in de praktijk. Ook kun je praktijkervaring opdoen in Landstede-shops en in projectteams aan opdrachten van echte opdrachtgevers werken. En tenslotte zijn er op school verschillende speciaal ingerichte praktijkruimtes en skillslabs, waar je toekomstige werkplek perfect wordt nagebootst.

Locatie: Rechterland 1 - Zwolle
E-mail: info@landstede.nl
Telefoon: 088 - 8508008

Website: Middelbare Hotelschool Landstede Zwolle

Middelbare Hotelschool Landstede - Zwolle

Middelbare Hotelschool Deltion College - Zwolle

Voor MBO-opleidingen, bij- of omscholing, maatwerk voor bedrijven, als inspirerende werkgever of als samenwerkingspartner. Wij werken dagelijks met overgave aan de leerroutes van onze studenten. Wij leveren als partner een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de regionale arbeidsmarkt. Wij zijn gevestigd op een bruisende school in onderwijsstad Zwolle. De horeca is een dynamische bedrijfstak. De consument en markt stellen steeds hogere eisen waar goed op moet worden ingespeeld. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Horeca is meer dan koken en serveren. Inkoop, administratie, personeelsbeleid, sales en Public Relations(PR) zijn gebieden waar je ook mee te maken krijgt. Het Nederlandse horecaonderwijs staat internationaal hoog aangeschreven, waardoor je volop mogelijkheden hebt in het buitenland

Locatie: Mozartlaan 15 - Zwolle
E-mail: ssc@deltion.nl
Telefoon: 038 - 8503000

Website: Middelbare Hotelschool Deltion College

Middelbare Hotelschool Deltion College - Zwolle

Middelbare Hotelschool Aventus - Apeldoorn

Aventus is het regionale opleidingencentrum in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Aventus biedt beroepsonderwijs, educatie voor volwassenen en bedrijfsopleidingen. Met ruim tweehonderd beroepsopleidingen en 1.300 medewerkers is Aventus de grootste onderwijsaanbieder in de Stedendriehoek. Als het in je zit om gasten het elke dag weer naar de zin te maken en van dienst te zijn, dan is een opleiding van de Aventus Hotelschool misschien iets voor jou. Zodra je een baan hebt in de horeca, dan kun je breed bezig zijn, of juist heel specifiek. Welk vak je ook kiest in de horeca, je moet zelfstandig zijn. In deze branche werk je met je hoofd en handen en moet je laten zien dat jij een doorzetter bent. De horeca biedt talloze beroepen in allerlei verschillende werkomgevingen.

Locatie: Laan van de Mensenrechten 500 - Apeldoorn
E-mail: info@aventus.nl
Telefoon: 0800 - 4445555

Website: Middelbare Hotelschool Aventus

Middelbare Hotelschool Aventus - Apeldoorn

Middelbare Hotelschool ROC - Leiden

Horecawerk is teamwork. Samen met je collega's in de keuken en in de bediening zorg je dat alles perfect verloopt, dat je gasten het helemaal naar hun zin hebben. Elke dag is anders, want je hebt steeds weer andere mensen 'over de vloer'. En na afloop van een avond keihard werken lekker nog even lol maken met elkaar. Ook dat is typisch horeca. Je werkt wel vaak onregelmatig, op tijden dat anderen vrij hebben. Dat beperkt je sociale leven. Daar staat tegenover dat de horeca vaak een hechte 'familie' is. Collega's trekken ook buiten werktijd met elkaar op. Afhankelijk van de richting die je kiest kun je op verschillende niveaus aan het werk in allerlei horecabedrijven en -instellingen. Van grote fastfoodketens tot exclusieve restaurants. Van het eetcafé om de hoek tot de keuken van het ziekenhuis. Misschien ontwikkel je jezelf tot topkok of tot gastheer van een sterrenzaak. Of misschien werk je wel veel liever op regelmatige tijden, als kok in een verpleeghuis. Met een diploma op niveau 4 kun je een eigen zaak beginnen en/of manager worden.

Locatie: Bargelaan 190 - Leiden
E-mail: horeca@rocleiden.nl
Telefoon: 071 - 5824000

Website: Middelbare Hotelschool ROC Leiden

Middelbare Hotelschool ROC - Leiden

Middelbare Hotelschool De Rooi Pannen - Breda, Eindhoven & Tilburg

Ga jij voor een carrière in de horeca? Dan kies je voor een boeiende en dynamische bedrijfstak. Gastvrij, vriendelijk, professioneel en commercieel dat is waar het in de horecabranche om gaat. Je houding en uiterlijke verzorging zijn de eerste zaken waar een gast op let. Heb je een vriendelijke uitstraling en maak je makkelijk contact? Heb je een commerciële instelling en wil jij je verder bekwamen in de horeca of aanverwante sectoren? Start dan jouw carrière op De Rooi Pannen. De Rooi Pannen biedt al 80 jaar horecaopleidingen aan: 40 jaar in Tilburg, 20 jaar in Eindhoven en 20 jaar in Breda.

Locatie 1: Tuinzigtlaan 12 - Breda
E-mail: info.horeca.breda@derooipannen.nl
Telefoon: 013 - 8504000


Locatie 2: Kaakstraat 1 - Eindhoven
E-mail: info.horeca.eindhoven@derooipannen.nl
Telefoon: 013 - 8506550


Locatie 3: Dr. Ahausstraat 1 - Tilburg
E-mail: info.horeca.tilburg@derooipannen.nl
Telefoon: 013 - 5955700

Website: Middelbare Hotelschool De Rooi Pannen

Middelbare Hotelschool De Rooi Pannen - Breda, Eindhoven & Tilburg

Middelbare Hotelschool Noorderpoort - Groningen

De Hotelschool is onderdeel van Gastvrijheid. We bieden een tweetal niveau 4 opleidingen aan, waarvan één versneld (Fasttrack) voor leerlingen met minimaal een HAVO-diploma. Voor alle drie geldt dat je goed in teamverband moet kunnen werken, dat je flexibel bent en dat je gevoel voor dienstverlening hebt. Realiseer je dat je vaak moet werken op momenten dat anderen vrij zijn. Verder is het belangrijk dat je goed kunt omgaan met collega’s en gasten, dat je ondernemend bent, en een commerciële instelling hebt. Daarnaast moet je hygiënisch kunnen werken en creatief in je werk zijn. Je leert hoe je een bedrijf runt. We hebben een gevarieerd lessenpakket: praktijk op school, werken aan prestaties, gewone lessen en BPV(stage). Je bent een deel van de week praktisch bezig in de horecagelegenheden binnen onze school. Verder werk je aan “prestaties”. Dit zijn opdrachten, gebaseerd op de beroepspraktijk, die meestal in groepjes worden uitgewerkt. Daarnaast bieden we lessen aan in het Nederlands, Engels en Duits. Je leert hoe je een ondernemingsplan moet schrijven en hoe je leiding kunt geven. Tijdens de BPV breng je de theorie en alles wat je daarvoor al geleerd hebt, in praktijk. Je draait meerdere periodes mee in een erkend leerbedrijf en je krijgt te maken met alle facetten van je toekomstige beroep. Deze stages zijn verschillend van duur en vinden deels in het buitenland plaats.

Locatie: Euroborg, Boumaboulevard 113 - Groningen
E-mail: info@noorderpoort.nl
Telefoon: 050 - 3178200

Website: Middelbare Hotelschool Noorderpoort Groningen

Middelbare Hotelschool Noorderpoort - Groningen

Middelbare Hotelschool ROC - Amsterdam

Horeca is méér dan genieten van een koud pilsje op een terras, een schone hotelkamer en een goed lopende receptie. Achter de schermen wordt driftig gecalculeerd, scherp ingekocht, gebuffeld in de keuken en een efficiënt personeelsbeleid gevoerd. Hotelschoolopleidingen met internationaal perspectief! Binnen de Hotelschool kun je kiezen voor drie verschillende managementopleidingen: Manager/ondernemer Hotel Restaurant, Horeca Ondernemer, of de versnelde horeca-opleiding Hospitality Management. Deze is bedoeld voor wie een HAVO/VWO-vooropleiding heeft en in twee jaar een MBO-diploma op niveau 4 wil halen, aangevuld met een extra programma. Voor alle opleidingen geldt dat je kunt doorstuderen aan verschillende HBO-instellingen in binnen- en buitenland óf gelijk aan de slag gaan in de horeca! Lees meer. Met The College Hotel heeft het ROC sinds 2005 een unieke opleidingslocatie. In dit viersterrenhotel lopen elke dag ruim tachtig MBO-studenten stage.

Locatie: Da Costastraat 60 - Amsterdam
E-mail: informatiecentrum@rocva.nl
Telefoon: 020 - 5791600

Website: Middelbare Hotelschool ROC Amsterdam

Middelbare Hotelschool ROC - Amsterdam

Middelbare Hotelschool Albeda College - Rotterdam

Het Albeda College is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie. Onderwijstrajecten worden samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en deelgemeenten ontwikkeld. De Albeda MBO opleidingen voor gastheer of gastvrouw, of zelfstandig horecaondernemer of kok van het Albeda College bereiden je op een gedegen manier voor op een mooie toekomst binnen de horecabranche. Droom jij ervan om gasten te ontvangen in een restaurant of hotel? Kun je goed organiseren en omgaan met mensen? Op de Middelbare Hotelschool van het Albeda College kun je verschillende studierichtingen volgen binnen de horecabranche. Er zijn mogelijkheden op verschillende niveaus: kok (niveau 1), gastheer/gastvrouw (niveau 2 of 3) of manager/ondernemer (niveau 4).

Locatie: Rosestraat 1101 - Rotterdam
E-mail: albeda@albeda.nl
Telefoon: 010 - 2901020

Website: Middelbare Hotelschool Albeda College Rotterdam

Middelbare Hotelschool Albeda College - Rotterdam

Middelbare Hotelschool ROC Gilde Opleidingen - Venlo

Gilde Opleidingen (ROC) is gevestigd in Weert, Roermond, Venlo, Venray en Geleen. Jongeren en volwassenen hebben er de keuze uit 150 beroepsopleidingen en opleidingen voor educatie. Hotelschool Venlo is een studierichting binnen Gilde Opleidingen. Het maakt niet uit wáár je werkt in de horeca. In een hotel, restaurant, congres- of vergadercentrum, discotheek, fastfoodbedrijf, cateringbedrijf, eetcafé of partycentrum, in binnen- of buitenland: het gaat om het in de watten leggen van de gast. Dat doe je met lekker eten, een drankje of een verzorgde hotelkamer, maar vooral ook met sfeer, gezelligheid en gastvrijheid. Samen met je collega’s probeer je elk uitje voor de gasten tot een feest te maken. Soms werk je tot in de late uurtjes, in het weekend of juist heel vroeg in de ochtend. De horeca kent bijna geen 9-tot-5-banen. Ben je stressbestendig, servicegericht, flexibel, sociaal en zie je er verzorgd uit, dan zit je in de horeca goed. Bij Hotelschool Venlo kun je de volgende opleidingen volgen: Gastheer/-vrouw, Kok, Leidinggevende bediening, Leidinggevende keuken, Manager/ondernemer horeca, Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw en Zelfstandigwerkend kok.

Locatie: Laaghuissingel 4 - Venlo
E-mail: h-w@rocgilde.nl
Telefoon: 077 - 3597118

Website: Middelbare Hotelschool ROC Gilde Opleidingen Venlo

Middelbare Hotelschool ROC Gilde Opleidingen - Venlo

Middelbare Hotelschool Business School Notenboom - Hilversum, Eindhoven & Maastricht

Met de Hotel Management opleiding van Business College Notenboom ben jij die gewilde aankomend manager of jonge ondernemer. Nationaal maar ook internationaal. Naast je hoge opleidingsniveau is juist ook Nederlanderschap in trek bij buitenlandse organisaties. Handen uit de mouwen steken en commercie zit in ons bloed. De wereld van de top end hotellerie ligt aan je voeten. Daar liggen voor jou volop kansen als manager. Heb je een goed gevoel bij de slogan: ‘Enjoying people is your best compliment’? Ben je een ondernemend type, ben je bereid je commercieel op te stellen, durf je anderen aan te sturen; dan is deze opleiding je op het lijf geschreven.

Locatie 1: Beukenlaan 145 - Eindhoven
E-mail: eindhoven@notenboom.nl
Telefoon: 040 - 2528040

Website: Middelbare Hotelschool Business School Notenboom Eindhoven


Locatie 2: Emmastraat 15 - Hilversum
E-mail: hilversum@notenboom.nl
Telefoon: 035 - 6237674

Website: Middelbare Hotelschool Business School Notenboom Hilversum


Locatie 3: Bassin 184 - Maastricht
E-mail: maastricht@notenboom.nl
Telefoon: 043 - 3255025

Website: Middelbare Hotelschool Business School Notenboom Maastricht

Middelbare Hotelschool Business School Notenboom - Hilversum, Eindhoven & Maastricht

Middelbare Hotelschool Zadkine - Rotterdam

De studenten van Zadkine leren bij de Middelbare Hotelschool hun toekomstige beroep in de praktijk. Onder begeleiding van vakkundige docenten runnen onze studenten de restaurants en vergaderzalen van Zadkine. De Middelbare Hotelschool van Zadkine is gelegen midden in het centrum van Rotterdam, dichtbij het winkelgebied en tal van kantoren. Onze locatie is op loopafstand van het station en stadscentrum en gemakkelijk bereikbaar met de tram en metro. In het restaurant van de Middelbare Hotelschool (restaurant Maasstede) worden heerlijke gerechten bereid en uitgeserveerd door de studenten.

Locatie: Benthemplein 15 - Rotterdam
E-mail: htfd@zadkine.nl
Telefoon: 088 - 945 2480

Website: Middelbare Hotelschool Zadkine Rotterdam

Middelbare Hotelschool Zadkine - Rotterdam

Middelbare Hotelschool ROC Rijn IJssel - Wageningen

Studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen worden opgeleid in een fantastische en realistische omgeving. Vakschool Wageningen heeft namelijk een eigen hotel met congrescentrum en brasserie, een café, drie restaurants, keukens, eigen bakkerijen en een bakkerijwinkel. Wij werken ook samen met vele mooie gastvrijheidsbedrijven. Als je een opleiding gaat doen in de richting Horeca & Toerisme Vakschool Wageningen, dan wil je dat het gasten en klanten aan niets ontbreekt. Het gaat om sfeer, beleven, genieten, proeven. Al je zintuigen staan op scherp en wat je doet is altijd boven verwachting. Of je nu in iets gaat doen in de catering of fastfood, in hotels of restaurants, gastvrijheid staat op één. Kies je een opleiding op het gebied van voedselbereiding (banketbakker, kok) of voedseltechnologie, dan weet je wat kwaliteit is. Trekt toerisme en recreatie je meer? Kijk eens wat je mogelijkheden zijn in de reisbranche en leisure (vrije tijd) & hospitality. Welke opleiding je ook kiest, je mag jouw talenten op meerdere gebieden ontwikkelen. Kies wat bij je past én wat je leuk vindt om te doen.

Locatie 1: Marijkeweg 5 en 20 - Wageningen
E-mail: info@rijnijssel.nl
Telefoon: 026 - 3129600


Locatie 2: Apeldoornseweg 210a - Arnhem
E-mail: info@rijnijssel.nl
Telefoon: 026 - 3129670

Website: Middelbare Hotelschool ROC Rijn IJssel

Middelbare Hotelschool ROC Rijn IJssel - Wageningen

Middelbare Hotelschool ROC Friese Poort - Sneek & Drachten

ROC Friese Poort is een opleidingencentrum voor leren, leven en uitwisselen van kennis en ervaringen. Persoonlijke aandacht, kleinschaligheid en sterke regionale gebondenheid zijn belangrijke kenmerken. Jongeren en volwassenen worden voorbereid op de arbeidsmarkt en samenleving. Uitgangspunten daarbij zijn eigen aanvangsniveau, ambitie en talent. Vanuit de christelijke achtergrond wordt op eigentijdse wijze invulling gegeven aan onderwijs en vorming. Kernbegrippen zijn dan ook ‘persoonlijk’ en ‘veelbelovend’. En ons motto is: ‘Samen kom je verder’. De kracht van ROC Friese Poort; goede intake en begeleiding, altijd dichtbij, weinig uitvallers en een hoog slagingspercentage.

Locatie 1: Harste 4-6 - Sneek 
E-mail: sneek@rocfriesepoort.nl
Telefoon: 0515 - 481600


Locatie 2: Splitting 21/23 - Drachten 
E-mail: drachten@rocfriesepoort.nl
Telefoon: 0512 - 767700

Website: Middelbare Hotelschool ROC Friese Poort

Middelbare Hotelschool ROC Friese Poort - Sneek & Drachten

Middelbare Hotelschool Friesland College - Leeuwarden

Veel uitdaging, veel afwisseling. Als jij dat zoekt in een baan, ben je bij de Middelbare Hotelschool op de juiste plek. Of je nu (chef)kok of banketbakker, gastvrouw (-heer) of manager wilt worden of een eigen bedrijf wilt: de beste voorbereiding krijg je hier! In een professionele leeromgeving maak jij jezelf de kneepjes van het vak eigen. Zodat jij straks met je diploma in de hand op zoek kunt naar een boeiende baan, waarin geen dag hetzelfde is!

Locatie: Julianalaan 97 - Leeuwarden
E-mail: adviescentrum@fcroc.nl
Telefoon: 088 - 0602222

Website: Middelbare Hotelschool Friesland College

Middelbare Hotelschool Friesland College - Leeuwarden

Middelbare Hotelschool Scalda Hotelmanagement & Gastronomie - Middelburg

De Middelbare Hotelschool in Middelburg (inmiddels Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie) is in augustus 2007 gestart met een opleiding gericht op jongeren met een HAVO diploma die belangstelling hebben voor werken in de horeca en die uiteindelijk een opleiding willen volgen aan de Hoge Hotelschool. De eerste twee jaar volg je onderwijs bij het college voor Hotelmanagement en Gastronomie in Middelburg.  Dit sluit je af met het MBO niveau 4 diploma Manager/Ondernemer Horeca. Vervolgens kun je de opleiding voortzetten bij de Hoge Hotelschool in Maastricht, maar ook een andere HBO opleiding behoort tot de mogelijkheden. Op de Hoge Hotelschool kun je de opleiding in drie jaar volgen, hierdoor duurt het gehele traject maar vijf jaar.

Locatie: Podium 15 - Middelburg
E-mail: htv@scalda.nl
Telefoon: 0118 - 558300

Website: Middelbare Hotelschool Scalda

Middelbare Hotelschool Scalda Hotelmanagement & Gastronomie - Middelburg

Middelbare Hotelschool Zoomvliet College - Bergen op Zoom

Bij het Zoomvliet College zeggen ze dat je je eigen toekomst kunt regisseren. Dat is geen loze kreet, het is een visie waarmee het hele college doordrenkt is. Je als vakspecialist én persoon laten ontwikkelen op een wijze die bij jóu hoort. Vakmanschap. Een specialist van je maken. Zo op het eerste gezicht is dat wat het Zoomvliet College je bijbrengt. Ze besteden er ook veel tijd aan. Maar bij Zoomvliet vinden ze het zeker zo waardevol dat je bij hen vindt wat echt belangrijk voor je is. Dat je kiest voor een route die jou het beste ligt. Want dan kun je jezelf vanuit je eigen kracht ontwikkelen en sta je zelfverzekerd in je eigen leven en de maatschappij. Onze uitdaging? Jóu de overtuiging meegeven dat alles mogelijk is! De kernwaarden maken duidelijk wat we belangrijk vinden, hoe ze naar onze studenten en naar henzelf kijken en waar ze op willen letten bij alles wat ze doen. De kernwaarden van het Zoomvliet college zijn: samen, gedegen, initiatiefrijk en zelfbewust.

Locatie: Meeussenstraat 13 - Bergen op Zoom
E-mail: zoomvliet@rocwb.nl
Telefoon: 0164 - 281020

Website: Middelbare Hotelschool Zoomvliet College

Middelbare Hotelschool Zoomvliet College - Bergen op Zoom

Middelbare Hotelschool Cingel College - Breda

Op het Cingel College ga je een plezierige studietijd tegemoet, vol waardevolle ontmoetingen met medestudenten, docenten èn je toekomstige vak. Ontmoetingen waarbinnen je trots wordt op je vak en leert hoe je het gasten en klanten naar de zin kunt maken. De gast in een restaurant of café waar jij als kok of gastheer werkt. Maar ook de gast in het theater, waar jij alle facilitaire zaken tot in de puntjes hebt geregeld, of in de bakkerij, waar de klant zijn brood of ambachtelijk bereid gebak komt kopen. En wat dacht je van het creëren van een heerlijke herinnering voor vakantiegangers door een grandioze strandvakantie te boeken, of een onvergetelijk verblijf te organiseren op een camping, waar jij de activiteiten regelt? In onze sector en opleidingen staan heel duidelijk mensen centraal. The place to be is het Cingel College. Daar zul jij je thuisvoelen samen met je collega-studenten en docenten. Daar leer je hoé je van élke plaats in Nederland en in de wereld, een place to be maakt voor jouw gasten. We houden van gezelligheid en nodigen je graag uit voor een bezoek aan deze site of aan ons lesgebouw in hartje Breda.

Locatie: Markendaalseweg 35 - Breda
E-mail: cingelcollege@rocwb.nl
Telefoon: 076 - 5306000

Website: Middelbare Hotelschool Cingel College

Middelbare Hotelschool Cingel College - Breda

Middelbare Hotelschool ROC - Nijmegen

In het domein Horeca, Bakkerij en Facilitaire Dienstverlening zijn je werkzaamheden er altijd op gericht om andere mensen een leuke tijd te bezorgen. Je maakt bijvoorbeeld lekker eten of je zorgt ervoor dat ze zich kunnen ontspannen. Het kan ook zijn dat je je meer bezighoudt met voorbereidingen en ervoor zorgt dat alles er piekfijn uitziet. Je werkt vaak op tijden dat anderen juist vrij zijn. Je vindt het leuk om het mensen naar hun zin te maken. Je bent zorgvuldig, communicatief en sociaal. Je hebt een klantgerichte instelling en een dienstverlenende houding. Ook ben je representatief, kun je goed organiseren en ben je stressbestendig. Je werkt nauwkeurig, met veel geduld en met enthousiasme. Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken. Tevens ben je creatief en neem je graag initiatief.

Locatie: De Raetsingel 1 - Boxmeer
E-mail: info@roc-nijmegen.nl
Telefoon: 0900 - 9609

Website: Middelbare Hotelschool ROC Nijmegen

Middelbare Hotelschool ROC - Nijmegen

Middelbare Hotelschool Arcus College - Heerlen

Arcus biedt verschillende horecaopleidingen op allerlei niveaus. Je kunt je specialiseren als gastheer/gastvrouw, als kok of als horecamanager/-ondernemer. Welke richting je ook kiest: je leert het vak vanaf de basis. Gaandeweg groei je in de opleiding door. Precies zoals dat in de praktijk gaat. Bij Arcus volg je een horecaopleiding waarmee je in eigen land, maar ook buiten Nederland aan de slag kunt. De koksopleidingen kun je volgen in Heerlen of Sittard, maar de opleiding manager/ondernemer horeca verzorgen we alleen in Heerlen. Bediening is ook weer in Sittard. Waar je ook studeert: je komt terecht in een omgeving die uitgerust is met de nieuwste en modernste technieken. Tijdens de opleiding kun je stage lopen bij inspirerende en beroemde restaurants en hotels. De ligging van de opleiding ten opzichte van België, Duitsland en Frankrijk biedt extra kansen.

Locatie: Willemstraat 2 - Heerlen
E-mail: info@arcuscollege.nl
Telefoon: 088 - 0272870

Website: Middelbare Hotelschool Arcus College Heerlen

Middelbare Hotelschool Arcus College - Heerlen

Middelbare Hotelschool ID College - Gouda

ID College is een regionaal opleidingencentrum met vestigingen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Katwijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. De letters ID staan voor individualiteit en identiteit. Studenten maken hun eigen keuzes. Keuzes die bij hen passen en waar ze trots op kunnen zijn. Studenten leren bij ons niet alleen een vak, maar ontwikkelen zich ook persoonlijk en leren hun weg te vinden in de maatschappij. Een mooie school met een grote keuken en gezellig restaurant waar je leert werken zoals het er in de praktijk aan toe gaat.

Locatie: Kanaalstraat 31 - Gouda
E-mail: info@idcollege.nl
Telefoon: 088 - 2221777

Website: Middelbare Hotelschool ID College Gouda

Middelbare Hotelschool ID College - Gouda

Opleiding Hotel & Hospitality World Travel Academy - Amsterdam & Rotterdam

Hotel & Hospitality College is de hotelopleiding van World Travel Academy. De organisatie bestaat al ruim 25 jaar en biedt korte, intensieve hotelopleidingen aan. Zij blijven continue werken om het opleidingspakket up-to-date te houden en waken ze over de kwaliteit van de opleiding. Om deze kwaliteit te borgen zijn ze lid van NRTO en erkend door CRKBO. Onlangs heeft de programmaraad van het NLQF, het Nederlandse kwalificatiekader, besloten om de organisatie World Travel Academy als aanbieder van kwalificaties te valideren. Dit betekent dat World Travel Academy met goed gevolg is beoordeeld op onderdelen zoals kwaliteitsborging en examinering. Door deze erkenning is de organisatie bevoegd om beroepspraktijkvorming voor het middelbaar beroepsonderwijs te verzorgen. WTSH is CRKBO en NRTO geaccrediteerd. Je krijgt dus een erkend diploma. Omdat ze de studenten mogelijkheid bieden om binnen een half jaar een diploma te halen krijg je echter geen MBO- of HBO diploma. Dit betekent bijvoorbeeld dat de diploma's geen recht geven op bijvoorbeeld instroom in een universitaire opleidingen.

Locatie 1: Herengracht 501 - Amsterdam 
E-mail: info@wts.nl
Telefoon: 020 - 62017


Locatie 2: Beursplein 37 - Rotterdam 
E-mail: info@wts.nl
Telefoon: 010 - 4668833

Website: Hotel & Hospitality World Travel Academy

Opleiding Hotel & Hospitality World Travel Academy - Amsterdam & Rotterdam

Droom jij van het starten van een eigen horecabedrijf?

Ga vandaag nog aan de slag! Neem contact met ons op zodat we samen kunnen streven naar een passende oplossing voor uw horeca bedrijf.


Maak een afspraak