" />

De wereld van gastronomie, door de ogen van ZiN

Bekijk hier de verschillende trainingen van Sligro

Lees verder

De wereld van gastronomie, door de ogen van ZiN

Gastronomie.... De wereld die constant in beweging en ontwikkeling is. Nieuwe ideeën, nieuwe concepten, nieuwe strategieën en nieuwe producten. Om al deze ontwikkelingen bij te houden en ervan op de hoogte te blijven, heeft Sligro het bijzondere Inspiratielab ZiN gebouwd. Hier worden vele trainingen, workshops, clinics, bootcamps en opleidingen gegeven. Allemaal met slechts een doel, het naar een ( nog) hoger niveau brengen van de gastronomie in Nederland! 

Starthoreca is een van de partners van Inspiratielab ZiN en daar zijn we TROTS op! In samenwerking met Horeca Crowdfunding Nederland en HorecaTweepuntnul verzorgen wij de training 'Crowdfunding als Startkapitaal' 

Voor deze training zoeken wij doorlopend kandidaten! 

Zou jij ook de mogelijkheden van Crowdfunding voor jou bedrijf willen ontdekken? Meld je dan via de website van Inspiratielab ZiN aan! 

Naast deze training zijn er nog veel meer mogelijkheden. Hieronder vindt een beknopt overzicht van het allesomvattende aanbod.

Zie nieuwe foodconcepten geboren worden.

Crowdfunding is een relatief nieuwe financieringsvorm voor de horeca. In de training ‘crowdfunding als startkapitaal’ leer je alles over dit onderwerp. Hier zie jij de financiële paragraaf van je ondernemersplan geboren worden.

Omschrijving

In deze training helpen we jou je concept realiseren. Je krijgt inzicht in crowdfunding en de financiële paragraaf in je ondernemingsplan. Zo maak je meer kans dat je project wordt toegelaten op een crowdfundingplatform en wordt de doorlooptijd verkort.

Wat leer je?

Eerst leer je alles over crowdfunding: hoe werkt het, wat zijn de voor- en nadelen en wanneer werkt het en wanneer niet? In het tweede deel bespreek je samen met de trainer jouw vooraf ingediende ondernemingsplan vanuit een kredietbeoordelingperspectief. Je krijgt direct feedback over de kans van slagen, zodat je je beter kunt voorbereiden op een eventueel crowdfundingproject. Vervolgens ga je in tweetallen aan de slag met je verhaal: hoe vertel je het en hoe sluit je daarmee aan bij je doelgroep? En je leert hoe social media en een website helpen om de financiering rond te krijgen.

Zie nieuwe foodconcepten geboren worden.

Naast de training 'Crowdfunding als Startkapitaal' biedt het Inspiratielab nog veel meer trainingen aan. Hieronder treft u een greep van het bijzondere aanbod van ZiN

Proef het voordeel van kennisdeling.

In ZiN Inspiratielab delen de verspartners van Sligro alle kennis over hun producten. Tijdens de training glansrol voor groente laten Albert Kooij (executive chef Stenden University Hotel) en Egon Verstraeten (culinair adviseur Smeding) zien hoe je groente de hoofdrol kunt geven.

Omschrijving

In deze training leer je op een praktische manier groente een hoofdrol te geven en meer uit groente te halen. We gaan in op de laatste trends, beste bereidingen, toepassingen, recepturen en betere verwaarding.

Wat leer je? Na deze training weet je hoe je kunt zien, voelen en proeven of groente vers zijn. Je weet hoe je ze op de juiste wijze bewaart en hoe je ze goed en volledig benut. En hoe je omgaat met waste. Je laat de smaken van groente optimaal tot hun recht komen in een gerecht en weet hoe je uitblinkt in presentatie. Je maakt de juiste menucalculatie en maakt meer marge. Kortom, je kunt groente een prominente plek op de menukaart geven.

Proef het voordeel van kennisdeling.

Ruik slimme kansen die jouw business laten groeien.

Door allergeenbewust je gerechten te bereiden kun je een groep gasten bereiken die je nu nog niet of onvoldoende bereikt. In de training ‘Allergenen als culinaire kans’ ga je aan de slag met allergenen in de culinaire praktijk. Hiermee laat je jouw business verder groeten.

Omschrijving

De training ‘Allergenen als culinaire kans’ biedt handvatten om direct toe te passen in jouw keuken. Leer een doelgroep te bereiken die je nu nog niet of onvoldoende bereikt. Ga aan de slag met allergenen in de culinaire praktijk: inkoop, informatie vergaren, keuzemomenten, risicoanalyse, standaardisatie en meerwaarde creëren. En leer hoe je veilig werkt in jouw keuken: samen bannen we risico’s uit en maken we van kruisbesmetting verleden tijd.

Wat leer je? Na deze training weet je de voordelen van allergeen bewust bereiden te benutten. Je beschikt over inspiratie en receptideeën om een smaakvol gerecht te bereiden. Je weet hoe je de veertien wettelijke allergenen in de culinaire praktijk kunt tegenkomen en hoe je daarmee omgaat in jouw eigen keuken. Je weet welke wettelijke eisen gelden. En je weet hoe je een allergenenkaart kunt opstellen. In duo’s bereid je verschillende gerechten, waarbij je de theorie direct in de praktijk toepast.

Ruik slimme kansen die jouw business laten groeien.

Van kop koffie naar koffiebeleving

De training ‘Barista: van kop koffie naar koffiebeleving’ wordt gegeven door Rose van Asten of Liesbeth Sleijster van Cocoon coffee. Rose is meervoudig Nederlands kampioen Barista in verschillende disciplines en ze bemachtigde tijdens wereldkampioenschappen viermaal een top tien plaats. Ook Liesbeth pakte een podiumplaatsen op het NK én WK. Zij weten precies te vertellen hoe je een ultieme koffiebeleving neerzet.

Omschrijving

De training ‘Barista: van kop koffie naar koffiebeleving’ biedt handvatten en kennis om direct toe te passen in jouw horecazaak. Welke koffiemelange past het beste bij jouw smaak en die van je gasten? Hoe stel je de molen af om deze smaken te kunnen waarborgen? Op welke temperatuur bereid je de melk voor een cappuccino?

Wat leer je? Na deze training weet je hoe je de molen afstelt om de beste smaak te serveren. Je kent het smaakverschil tussen Arabica en Robusta en de verschillen tussen koffie uit verschillende gebieden. Je kent de invloed van de koffieketen: waar komt de koffie vandaan, hoe gaan de boeren ermee aan de slag en wat gebeurt er nog meer voordat de koffie bij jou terecht komt. Je weet welke invloed je zelf op de smaak hebt. Je kunt de juiste techniek toepassen voor het bereiden van espresso en koffie. En je weet hoe je onvergetelijke melkkoffies bereidt.

Van kop koffie naar koffiebeleving

Ben je Geïnspireerd of nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij ZiN?

Staat de training, workshop of clinic die je zoekt er niet bij? Neem snel een kijkje op de website van ZiN. Hier staat het complete aanbod van trainingen weergegeven.

Bezoek hier de website van Zin Inspiratie

Droom jij van het starten van een eigen horecabedrijf?

Ga vandaag nog aan de slag! Neem contact met ons op zodat we samen kunnen streven naar een passende oplossing voor uw horeca bedrijf.


Maak een afspraak