" />

Van start met Starthoreca

Starthoreca streeft naar een beter opererende horeca in Nederland

Lees verder

Wie is Starthoreca:

Starthoreca is een tweeledige organisatie. Enerzijds fungeren wij als non-profit organisatie waar wij zoveel mogelijk kennis, tools & handige documenten ter beschikking stellen. Anderzijds zijn wij een horeca adviesbureau die alle startende en gevestigde ondernemers helpt bij het opzetten of uitbreiden van hun eigen bedrijf. 

Starthoreca is bestemd voor starters in de horeca, reeds actieve horecaondernemers, bedrijfsleiding en management. Starthoreca.nl streeft naar een (nog)beter opererende horeca in Nederland. Dat doen we met behulp van enthousiaste medewerkers, coaches en betrouwbare partners. 

Zo biedt Starthoreca iemand met een plan een eigen horecaonderneming te starten of over te nemen, een volledige, in duidelijke stappen opgezette, voorbereidings-checklist (als interactieve PDF). Want een goede start begint met een goede voorbereiding. 

Een horecaonderneming dient al vanaf de 1e dag als een geoliede machine te draaien waarbij ruimte voor praktische en organisatorische fouten, zelfs in deze dynamische tijd, niet meer geaccepteerd worden door de gasten. Je krijgt namelijk maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Die bepaalt het toekomstige succes van de onderneming. 

Uiteindelijk draait het om een tevreden gast én een gezonde onderneming! Starthoreca helpt de horecaondernemer ook in die en latere fases door het geven van allerhande handige tips, praktijkervaringen en diverse direct. 

Handige documenten voor je bedrijfsvoering:
Er staan vele documenten klaar met betrekking tot bruikbare checklists en formulieren met betrekking tot administratie, calculatie en (wettelijke en sociale) verplichtingen en duurzaam ondernemen in de horeca. Je kostbare tijd moet je stoppen in je onderneming en daarom vind je bij Starthoreca  alle noodzakelijke informatie voor je bedrijf.

Wij wensen je veel succes met ondernemen in de horeca!

Kenmerken van succesvolle ondernemers:

Besluitvaardig

Het maken van keuzes, soms lastige is een veel voorkomend item binnen het ondernemerschap. Bezit je deze competentie?

Inventief

Probleem of uitdaging? Een stelling die vaker voorkomt dan je lief is. In deze situaties is het van belang dat je inventief bent! 

Doorzettingsvermogen

Succesvol ondernemen = een keer vaker opstaan dan dat je valt. Dit heeft alles te maken met doorzettingsvermogen.

Branche-ervaring

Kennis is macht en dit brengt je verder in het vak. Geen idee waar melk vandaan komt? Misschien dan toch een ander vak kiezen ;) 

Administratie- en fiscale kennis

Je kan niet in alles goed zijn. Is dit zo'n onderwerp? Geen paniek! Zoek een professional die je verder kan helpen. 

Commercieel inzicht

Zonder omzet geen bestaansrecht. Om deze reden is enig commercieel inzicht en kennis van je doelgroep best handig.

Onderhandelingstechnieken

Omzet is gaaf, een goede marge nog veel beter! Echter, zonder goed onderhandelen met je leveranciers....

Mensenkennis

Horeca.... It's all about mensen. Je moet een mensen mens zijn om dit vak tot in de puntjes te beheersen. Beschik jij deze kwaliteit?

Overtuigingskracht

Overtuigen en upselling. Erg handig in de horeca. Immers, verkoopt u liever een fluitje of een vaasje? Koffie met of zonder gebak? 

Een beetje gek

Lange dagen, werken als iedereen vrij is, in het weekend, avonden, feestdagen... Wees eerlijk. Daar moet je een beetje gek voor zijn toch! 

Een horecaonderneming starten? Starthoreca helpt u als startende ondernemer!

Succesvol ondernemen in de horeca vereist verschillende competenties. Doorgaans beschik je niet over alle benodigde kennis, ervaring en vaardigheden. Ga bij jezelf op onderzoek uit met een zelfanalyse en ontdek je talenten en valkuilen via een CVI/persoonlijkheids-test of vraag je directe omgeving om waardevolle feedback. Op deze manier vergroot je de kans op een succesvolle onderneming.

Herken jij jezelf in bovenstaande kenmerken en wil je ondernemen in de horeca? Zorg dat u goed voorbereidt van start gaat, het opzetten van een horecaonderneming vereist namelijk veel betrokkenheid, tijd en kapitaal. 

Ondersteuning nodig?

Als starter maak je belangrijke keuzes! Hoeveel geld en tijd ga je investeren? Welke risico’s neem je voor het bedrijf? Wat wordt de omvang van de onderneming? Starthoreca helpt je bij het maken van deze weloverwogen keuzes.

Doorloop via Starthoreca stapsgewijs het proces van idee naar horecaonderneming en realiseer uw horeca droom! Heb je hulp nodig bij het opstarten van je bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op voor een tutoyerent gesprek.

Droom jij van het starten van een eigen horecabedrijf?

Ga vandaag nog aan de slag! Neem contact met ons op zodat we samen kunnen streven naar een passende oplossing voor uw horeca bedrijf.


Maak een afspraak