" />

Horeca verzekeringen

Ondersteuning bij het kiezen van de juiste bedrijfsverzekeringen

Lees verder

Verzekeren via Starthoreca

Ben je een startende ondernemer in de horeca en wil je graag je bedrijfsrisico's afdekken? Dan heb je vast wel eens nagedacht over het verzekeren van een aantal zaken. Maar welke verzekeringen heb je precies nodig voor jou unieke onderneming? Wij van Starthoreca helpen je graag bij dit ''risicomanagement'' traject.

Verschillende mogelijkheden

Het kiezen van de juiste verzekering(en) is niet altijd even makkelijk. De diversiteit aan verzekeringen is groot, waardoor je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je bijvoorbeeld een een inboedel of opstalverzekering nodig? En wanneer je een keuze hebt gemaakt, wat valt er dan allemaal onder de dekking? Zijn er ook verzekeringen die ik verplicht nodig heb en wat is een clausule? Met deze en alle andere vragen willen wij je graag helpen.

In de horeca kennen wij de volgende verzekeringen:

Opstalverzekering

De opstalverzekering voor bedrijven dekt materiële schade aan het pand bij toedoen van brand, blikseminslag, storm en inbraak en waterschade.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering(AVB) verzeker jij je bedrijf tegen schade die jij of een van van de medewerkers veroorzaakt aan personeel en gasten. Zowel schade aan personen als schade aan spullen wordt vergoed.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering dekt de kosten voor juridische stappen bij vervelende conflicten met bijvoorbeeld leveranciers, klanten, overheid of medewerkers. 

Huurdersbelangenverzekering

Een huurdersbelangenverzekering verzekert alle verbouwingen, verbeteringen en wijzigingen die verzekerde als huurder in of aan het gebouw voor zijn rekening heeft aangebracht.

Glasverzekering

Met een glasverzekering voor de horeca ben je verzekert van snel en kosteloos herstel wanneer je schade hebt aan bijvoorbeeld glazen deuren, het glas van uw toonbank of vitrine.

Computerverzekering

Een computerverzekering dekt alle risico’s die samenhangen met het bedrijfsmatige gebruik van computers. Daarnaast dekt de verzekering meestal ook schade tijdens montage en demontage, reiniging, inspectie, reparatie, revisie of verplaatsing. 

Garderobeverzekering

Sommige verzekeraars bieden een garderobeverzekering. Deze verzekering dekt de schade die kan onstaan aan jassen en dergelijke van de gasten.

Autoverzekering

Wanneer je een of meerdere bedrijfswagens hebt is het verplicht deze te verzekeren. Dit kan met een standaard Wettelijke Aanspraakelijkheidsverzekering(WA) of All-Risk.

Personeelsverzekeringen

Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor je personeel. Zo heb je een verzekering voor verzuim en WGA Hiaat, ongevallen, pensioen, overlijdensrisico en zorg. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor tijdelijk arbeidskrachten als ZZP'ers

Evenementenverzekering

Een evenementenverzekering dekt de financiële schade tijdens evenementen. Je kan hierbij denken aan een artiest die afzegt, waterschade of bijvoorbeeld schade die door bezoekers wordt toegebracht.

Vervoerverzekering

Wanneer je wel eens eigen producten ophaalt bij een groothandel of bezorgt aan klanten dan is een vervoersverzekering een echte uitkomst. Deze verzekering dekt alle schade aan goederen bij bijvoorbeeld een aanrijding of diefstal.

Geldverzekering

Met een geldverzekering zit je nooit met de gebakken peren. Deze risicodekking zorgt er namelijk voor dat wanneer vals geld hebt aangenomen of wanneer je wordt overvallen je altijd kan terugvallen op deze verzekering.

Een verzekering kiezen

Hierboven heb je  verschillende verzekeringen kunnen zien. Je weet alleen  niet precies welke je nodig hebt?  Dat is geen probleem! Wij van Starthoreca helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. 

Onnodige verzekeringen leiden namelijk vaak tot overbodige kosten en dat is iets wat je als startende ondernemer het liefst wilt vermijden. Daarom werken wij als neutrale speler samen met diverse horeca verzekeraars waardoor wij je volledig kunnen ondersteunen in het maken van de juiste keuze.

Wil je graag meer informatie en advies over bedrijfsverzekeringen? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op!

Begrippenlijst:

Wat is een polis?

De polis is een schriftelijk, door de verzekeraar ondertekend document waarin de bijzonderheden en voorwaarden van de verzekeringsovereenkomst zijn vastgelegd. De polis bestaat doorgaans uit een polisblad, bijgevoegde verzekeringsvoorwaarden en eventuele clausulebladen.

Wat is een premie?

De premie voor een verzekering is het bedrag dat de verzekeringnemer aan de verzekeraar moet betalen om verzekerd te zijn.

Wat zijn clausules?

Een clausule is een bepaling in een verzekeringsovereenkomst die tot doel heeft de dekking vanuit de polisvoorwaarden of de polis uit te breiden of te beperken. De clausules maken doorgaans onderdeel uit van de polis. Ook komt het voor dat de verzekeraar de meest voorkomende clausules opneemt in de polisvoorwaarden.

Wat is molest?

Molest schade is schade die niet kan worden gedekt door de verzekeraar. Onder deze schade wordt schade verstaan die is veroorzaakt door werkstaking, atoomkernreacties, oorlog, bedrijfsbezetting, opstand en onlusten waarbij gebruik wordt gemaakt van vuurwapens. Molest schade betekent eigenlijk oorlogsschade.

Droom jij van het starten van een eigen horecabedrijf?

Ga vandaag nog aan de slag! Neem contact met ons op zodat we samen kunnen streven naar een passende oplossing voor uw horeca bedrijf.


Maak een afspraak